Verlichting hahah, dat is niet voor normale mensen!

In deze barre tijden van terrorisme, vluchtelingen, politiek liep ik op een morgen met mijn hondje en er borrelde plots een idee op. Ik wilde iets goeds doen, bijdragen aan een betere wereld door mensen kennis te laten maken met yoga en meditatie. Verlichting in de Polder te brengen. Het was er. Zomaar.

walking

“Nou ja wat een hoogdravend idee”. “Verlichting hahah, dat is niet voor normale mensen”. “Ben jij dan verlicht?” “Wat is verlichting dan eigenlijk? “Enne, hoe wil je dat gaan doen dan?”

Het was misschien een eigenaardig idee, maar ik was mijn kritische stemmetje dit keer de baas. Ikzelf ben verre van verlicht en loop ook vaak genoeg tegen dingen aan. Wat ik wel heb ervaren is door te oefenen met mindfulness, yoga en meditatie dat mijn leven 180 graden is gedraaid. Het heeft mij veel bewuster gemaakt van mezelf en de manier waarop ik invloed kan hebben op mijn leven. Sommige omstandigheden en gebeurtenissen kan je niet beinvloeden, maar doordat ik beter naar mezelf kan kijken kan ik de manier veranderen waarop ik ermee omga. Ik voel ook veel meer compassie en verbinding met mezelf, de mensen om mij heen en kan veel meer genieten. Ik gun dit jou ook! Doe mee!

Het doel van het project ‘Verlichting in de polder’  is het  vlammetje in jou (dat wellicht door deze soms moeilijke tijden soms veranderd in een klein zacht waakvlammetje) weer opstoken. Je daardoor meer in verbinding te brengen met jezelf, elkaar en het leven.

Je maakt kennis met bevlogen en ervaren docenten uit heel Noord- Holland. Samen creëren we meer bewustwording. We kunnen zoveel meer dan we denken en zijn allemaal met elkaar verbonden. Laten we ons hart openen en onze verantwoordelijkheid nemen. Een betere wereld begint immers bij jezelf.

Net zolang tot we met z’n allen zoveel lichtpuntjes zijn, dat we samen de polder verlichten.

“You may say I’m a dreamer, but I’m not the only one” John Lennon

mooi


Be Happy, Be Healthy, Be You! Maar hóé dan?

Voor Gezond & Well gebruik ik de slogan. Be Happy, Be Healthy, Be You. Maar wat bedoel ik hier nu eigenlijk mee? En HOE kan jij dit in jou leven integreren?

Be Happy…
Altijd maar happy zijn kan natuurlijk niet en dat nastreven maakt alleen maar ongelukkig. Soms zit het tegen of zit je in een moeilijke periode. Weet dan dat je soms door dingen heen moet om verder te komen. Er is nog steeds meer GOED aan jou en aan jouw leven dan FOUT. Richt je op de mooie dingen om je heen en wees dankbaar voor de kleine dingen. Wat je aandacht geeft groeit.

29008_427159420704945_1586402444_n
Tip: Koop een mooi boekje en schrijf elke avond 3 dingen op van de afgelopen dag waar je dankbaar voor bent. Aan het einde van het jaar heb je een boekje vol dankbaarheid en leuke herinneringen.

Be Healthy…
Overal wordt je dood gegooid met adviezen over hoe je gezond zou moeten leven. Qua eten val je van de ene extreme superfood trend in het andere glutenvrije, koolhydraatvrije dieet. Dat bewegen goed voor je is weten we allemaal, maar kun je nou beter de sportschool in, yoga doen of toch maar die pittige bootcamp buiten? Ik zal hier maar één ding over zeggen.
Doe wat bij je past qua voeding én qua bewegen. 

download (2)
Tip: Probeer zoveel mogelijk gezond te eten, minimaal te snoepen, zo vaak mogelijk te bewegen dan komt een positieve mindset vanzelf. Wees alleen niet té streng voor jezelf. Dat houd je op de lange termijn toch niet vol en levert dan alleen maar stress op.

Be You…
Jij bent uniek, want er is niemand anders op de hele wereld zoals jij. Jij bent er niet voor niks, met jouw unieke genenpakket, talenten en vaardigheden. De bedoeling is dat je deze gebruikt! Ons ego is kritisch en verteld ons vaak wat er allemaal NIET goed aan jou is, maar als je stil wordt en leert te ontspannen kun je gaan luisteren naar die zachte, vriendelijke stem die ook in jou zit. Leren te vertrouwen op jouw intuïtie, je niet te vergelijken met anderen. Te ontdekken wat voor jou belangrijk is, waar jij energie van krijgt en waar jou hartje sneller van gaat kloppen.

12046849_10153575172454694_4277975084883189497_n

Tip: Train jezelf om MINDFUL te zijn en ik help je heel graag daarbij. Wist je al dat ik één op één onspanningssessies geef in onze workshopruimte?

Ik wens je een hele mooie dag. Inzicht, wijsheid en heel veel geluk!


Proefles Dance & Shape

Gister was er een gratis proefles Dance & Shape in Nieuwe Niedorp. Er waren veel enthousiastelingen. Het was gezellig druk!
Komende 7 weken gaan we elke week knallen in de nieuwe spiegelzaal in het nieuwe sportcomplex achter basisschool de Snip.  De zaal stond al aardig vol!

De foto’s zijn een beetje wazig, maar het geeft een indruk 😉

Wil je ook meedoen? Laat het me snel weten er zijn echt nog maar enkele plaatsjes.

De les is op dinsdagavond van 20:00- 20:50 uur. De kosten voor een lesblok van 7 weken is € 49.
We starten volgende week dinsdag 15 september. Join The Party!

Proefles Proefles2 (1)


Hooggevoelig

 Vroeger hoorde je er nooit iets over en tegenwoordig wordt je doodgegooid met de term ‘HSP’. Toch gaf het mij zoveel rust en herkenning toen in 2010 een groepje ontdekte voor hoogevoelige vrouwen. Mijn eerste kennismaking met hetzelfde ‘type mens’. Mensen die net als ik snel overweldigd waren, altijd op scherp stonden, hun zintuigen veel beter ontwikkeld waren en ze snel en diep geraakt waren door beelden, geluiden, emoties, muziek, vaak veel piekerden en een diepe gevoelswereld hadden. Ieder natuurlijk op zijn eigen manier, maar wat wel gelijk was is dat we het zagen als iets vervelends en waar we eigenlijk allemaal meer last dan baat bij hadden.

Voor mij was alleen al de erkenning dat ik niet raar of anders was het begin geweest van beter voor mezelf zorgen (met vallen en opstaan natuurlijk…). Andere keuzes maken die beter bij me passen, mezelf de tijd en de ruimte geven om me terug te trekken als dat nodig is. En meer toe te laten wat ik voel. Vroeger stopte ik al mijn gevoel weg, omdat ik dacht dat ik het niet aankon of het te heftig was om te voelen.

Mindfulness heeft wat dat betreft een grootte bijdrage geleverd en is een hulp geweest met het zien van de dingen zoals ze zijn. Meer in het hier en nu te leven inplaats van in het verleden of in de toekomst. Meer compassie en verbinding te voelen met mezelf en de mensen om mij heen, met het hele leven eigenlijk.

Ben jij hooggevoelig? En ervaar je tot nu toe vooral de ongemakken ervan?
Als stresscounselor en ervaringsdeskundige (niets menselijks is mij vreemd 😉 ) help ik jou heel graag op jouw weg naar meer verbinding, ontspanning en liefde voor jezelf.

Neem vrijblijvend contact met me op!

IMG_20130807_140938_1-300x300