Goed in je vel, Gezond & Well!

Welkom bij Gezond & Well. Leuk dat je er bent! Mijn naam is Sonja en mijn missie is zoveel mogelijk vrouwen te laten stralen en goed in hun vel te laten zitten. Letterlijk en figuurlijk!

Lees de inspirerende artikelen op deze site en kom gezellig naar de Gezond & Well lessen en cursussen! Op verschillende plaatsen in Noord-Holland geef ik elke week swingende workouts in de Dance & Shape lessen.Wil je graag een paar kilo kwijt dan kan ik je als gewichtsconsulente één op één begeleiden naar een gezonde leefstijl en een voor jou passend gewicht, maar je kunt ook in groepsverband afvallen door je aan te sluiten bij een van de Gezond & Slank Clubs! Samen staan we sterk, dat is wel gebleken! Verder kun je superleuke workshops volgen en uit je dak gaan op de Gezond & Well Party’s en voor je persoonlijke ontwikkeling laat je je inspireren bij de workshopdagen. Voor de Gezond & Well Kids zijn er supercoole streetdance lessen te volgen op verschillende locaties met twee keer per jaar spetterende voorstellingen! Op aanvraag geef ik workshops streetdance & kinderyoga op scholen, BSO’s, kinderfeestjes, you name it... Wil je graag een les/cursus meedoen? Heb je leuke tips voor deze site of iets anders... Laat je horen. Je bent van harte welkom!

Tips over eten voor en na het sporten

Tips over eten voor en na het sporten

 

Met welk doel je ook gaat sporten: afvallen of spieren kweken, je moet altijd goed inplannen wanneer je eet. Bovendien is het belangrijk welke voedingsmiddelen je kiest om te eten wanneer je gaat sporten. Energie heb je pas na je ontbijt en je moet je energie na het sporten goed en snel aanvullen door te eten. Hoe laat ga je sporten en wat eet je ervoor en erna?


Als je wilt sporten op een dag moet je dat goed inplannen. Wanneer ga je sporten, wanneer eet je, en wat? Iedereen sport graag op zijn of haar eigen tijdstip. Met deze tips kan je makkelijk inschatten wanneer je sport en wanneer je moet eten.

 

’s Ochtends sporten
Als je ‘s ochtends gaat sporten is dat het beste om 1 à 2 uur voordat je gaat sporten een licht ontbijt te eten. Dit ontbijt kan het beste voor de helft bestaan uit eiwitten en voor de helft uit koolhydraten. Een goed voorbeeld is magere yoghurt met muesli en eventueel wat fruit, maar brood met zoet beleg (appelstroop of jam) en magere vleeswaren (kipfilet, rosbief, ham) is ook goed. Probeer niet met een lege maag te gaan sporten. Het is een mythe dat je zonder eten in je maag voor het sporten meer vet verbrandt. Je kunt niet van je lichaam verwachten dat je erg hard en lang kan sporten als je lichaam geen brandstof heeft gekregen gedurende de uren dat je hebt geslapen.

 

Eten als je ’s middags gaat sporten
Als je aan het eind van de middag gaat sporten, is het goed als je ongeveer een half uur voordat je begint een lichte koolhydraatrijke snack eet (ontbijtkoek, eierkoek, banaan, appel). Zo heeft je lichaam genoeg energie om het sporten vol te houden maar ligt je eten niet te zwaar op de maag. Eet niet een grote maaltijd vlak voor het sporten, want dat voelt oncomfortabel en 'zwaar.' Je voelt je bovendien futlozer. Ga daarom een paar uur na je lunch sporten en vul je energie daarna aan met een glas magere zuivel en een koolhydraatrijk tussendoortje. Rond etenstijd kan je dan je warme maaltijd eten. Een goed moment om te sporten is eind van de middag, begin van de avond. Dus om 17:30 of 18:30. Ga dan een uurtje sporten want dan kan je je energie aanvullen met de avondmaaltijd (vlees/vis, aardappelen/rijst/pasta en groente met een bakje magere yoghurt als toetje). Twee vliegen in een klap.

 

Eten als je ’s avonds sporten
Als je ‘s avonds na het eten wilt sporten, is het raadzaam ongeveer 2 uur van tevoren je warme maaltijd te eten. Dan is er nog genoeg tijd voor je lichaam om je voedsel te verteren en om te zetten in energie. Als je dan na het sporten weer thuiskomt kun je een lichte snack (bakje magere yoghurt met fruit) eten waardoor lichaam herstelt. Voor het eten sporten is dus wat handiger omdat je daarna gelijk met de avondmaaltijd je energie kan aanvullen.

 

Bron: Fitnessportal.nl
Auteur: Anne de Graaf

Plaats reactie


Beveiligingscode


Vernieuwen

Over mij

Banner

Introductie

khantry design

Promo film

khantry design

Voedingsadvies

Banner

logo_banner