Hooggevoelig

 Vroeger hoorde je er nooit iets over en tegenwoordig wordt je doodgegooid met de term ‘HSP’. Toch gaf het mij zoveel rust en herkenning toen in 2010 een groepje ontdekte voor hoogevoelige vrouwen. Mijn eerste kennismaking met hetzelfde ‘type mens’. Mensen die net als ik snel overweldigd waren, altijd op scherp stonden, hun zintuigen veel beter ontwikkeld waren en ze snel en diep geraakt waren door beelden, geluiden, emoties, muziek, vaak veel piekerden en een diepe gevoelswereld hadden. Ieder natuurlijk op zijn eigen manier, maar wat wel gelijk was is dat we het zagen als iets vervelends en waar we eigenlijk allemaal meer last dan baat bij hadden.

Voor mij was alleen al de erkenning dat ik niet raar of anders was het begin geweest van beter voor mezelf zorgen (met vallen en opstaan natuurlijk…). Andere keuzes maken die beter bij me passen, mezelf de tijd en de ruimte geven om me terug te trekken als dat nodig is. En meer toe te laten wat ik voel. Vroeger stopte ik al mijn gevoel weg, omdat ik dacht dat ik het niet aankon of het te heftig was om te voelen.

Mindfulness heeft wat dat betreft een grootte bijdrage geleverd en is een hulp geweest met het zien van de dingen zoals ze zijn. Meer in het hier en nu te leven inplaats van in het verleden of in de toekomst. Meer compassie en verbinding te voelen met mezelf en de mensen om mij heen, met het hele leven eigenlijk.

Ben jij hooggevoelig? En ervaar je tot nu toe vooral de ongemakken ervan?
Als stresscounselor en ervaringsdeskundige (niets menselijks is mij vreemd 😉 ) help ik jou heel graag op jouw weg naar meer verbinding, ontspanning en liefde voor jezelf.

Neem vrijblijvend contact met me op!

IMG_20130807_140938_1-300x300

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *